projecten

TUIN OP MAAT 

62m2
zuid-west gericht
2600 Berchem


status: ontwerp klaar, wachten op uitvoering

De eigenaars maar ook architectenduo (MAAT architecten) van deze stadswoning contacteerden me al vroeg in hun eigen woonrenovatieproces. Door al vroeg een visie te hebben op de inrichting van de tuin, kan er tijdens de werken rekening gehouden worden met praktische zaken zoals de beste locatie voor de regenwaterput, buitenkraantje, stopcontact en verlichting. Dit komt het uiteindelijke resultaat alleen maar ten goede. 

Een maquette werd gemaakt en mits een aantal kleine aanpassingen goedgekeurd!

Een terras in een kleiklinker die past bij de rode baksteen van de achtergevel neemt de hele breedte van de tuin in. Een vaste zitbank in diezelfde kleiklinker verbindt het terras met de gebogen vuurput/ aperitief/zitplek. Achteraan komt een berging op maat met groendak. In verhoogde bakken zullen er kruiden en groenten gekweekt kunnen worden.

Een meerstammige boom met transparante kruin dicht bij de woning zal voor de nodige schaduw zorgen tijdens de steeds warmer wordende zomermaanden. Kleurrijke beplanting verbindt alle onderdelen van de tuin en zorgt voor een mooi beeld vanuit de woning.

Situatie momenteel: