projecten

BLOEMENWEELDE 

125m2
van zon naar schaduw
2320 Hoogstraten


Verhardingen: Groenpunt

Dit natuurvriendelijke huis had nood aan een al even vriendelijke tuin voor familie, vrienden en natuurlijk de lokale fauna. De tuin is verdeeld in verschillende zones om rustig te kunnen zitten, te spelen of gasten te ontvangen, met ieder een geheel eigen sfeer. Het terras naast het huis, gekenmerkt door flagstones in blauwe hardsteen, heeft het meeste schaduw en moet nog beplant worden. Een grote border met zonminnende planten verbindt het schaduwrijke terras met een groot terras van thermowood, een gemoedelijke plek om te dineren en een glas te drinken.  


            Een aangenaam pallet van ruisende siergrassen en vaste planten zorgen voor een losse, natuurlijke sfeer. 
Een magnoliaboom zal prachtig tot zijn recht komen in de voortuin en groeit langzaam uit tot de ‘Hausbaum’ van dit gezin. Erzijn nog veel stappen nodig om deze tuin compleet te maken maar ik kuik uit naar iedere stap. Het eindresultaat zal een natuurlijke, wilde en toch getrontroleerde tuin zijn waar zowele mens als dier graag willen vertoeven.  
Een uitdaging vormt de Equisteum arvense (heermoes) in de voortuin. Deze gedijt er erg goed, helaas iets té goed dus gedurende minimum 2 jaar moet een dikke zwarte plastic bedekt met houtsnippers ervoor zorgen dat de heermoes afsterft en zich niet verder verspreidt. Daarom is enkel nog maar de toegang naar de voordeur aangeplant.